Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 27 September 2018

2018.09.27 - Nyhetsbrev

Google tar til seg kritikk etter Chrome-oppdatering. Cisco er ute med sikkerhetsoppdateringer. Kritisk svakhet i Linux-kjernen påvirker Debian, RedHat og CentOS. Sju nye moduler oppdaget i malwaren VPNfilter. NSM har sluppet informasjon om oversikt over forbudssoner for droner.

Google tar til seg kritikk etter Chrome-oppdatering

Etter at Google slapp en ny versjon av nettleseren Google Chrome, har selskapet fått kritikk for hvordan nettleseren automatisk logger inn brukere i nettleseren dersom en bruker logger inn på en nettside ved å bruke en Google-konto. Nettleseren vil imidlertid ikke synkronisere innhold fra nettleseren til Google-kontoen automatisk.

Google tar til seg kritikken og sier de skal endre denne praksisen i neste versjon av Chrome, versjon 70, som kommer i oktober, ved å tydeliggjøre når innhold synkroniseres og lage en innstilling som slår av automatisk innlogging.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/google-tar-til-s[...]
https://threatpost.com/google-vows-privacy-ch[...]

Kritisk svakhet i Linux-kjernen, påvirker Debian, RedHat og CentOS

En svakhet i Linux-kjernen, som kan gi en lokal bruker full tilgang til systemet, er ennå ikke rettet i en rekke kjente Linux-distribusjoner som CentOS, RedHat og Debian. Dette til tross for at patchen kom for ett år siden. Grunnen er at patchen ikke har blitt backported til kjerner som brukes i versjoner ment for long-term-support.
Referanser
https://www.darkreading.com/vulnerabilities--[...]
https://www.theregister.co.uk/2018/09/27/muta[...]

NSM har sluppet informasjon om oversikt over forbudssoner for droner

I dag skriver flere medier om at et kart offentliggjort av NSM kan avsløre hvor skjermingsverdige bygg befinner seg. NSM mener at satellittbilder og droner er så lett tilgjengelig i dag at det ikke lengre er noen vits å prøve å skjule hvor disse objektene befinner seg.
Referanser
https://www.nrk.no/norge/eksperter-kritisk-ti[...]
https://www.nsm.stat.no/aktuelt/oversikt-luft[...]

Cisco ute med sikkerhetsoppdateringer

Cisco er ute med flere sikkerhetsoppdateringer. Oppdateringene tar for seg svakheter som kan føre til at en angriper tak kontroll over et system. Følg linken under for detaljer.
Referanser
https://tools.cisco.com/security/center/publi[...]

Sju nye moduler oppdaget i malwaren VPNfilter

Den kjente Malwaren VPNfilter, som har infisert over en halv million rutere og andre nettverkskomponenter i over 54 land, viser seg å ha ennå flere komponenter enn man har kartlagt så langt. Dermed spekuleres det i om malwaren var ment for mer langvarig bruk enn først antatt.
VPNfilter ble opprinnelig brukt for å infisere rutere i øst-Europa, og det antas at den russiske aktøren APT 28 (Fancy Bear) står bak.
Referanser
https://arstechnica.com/information-technolog[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>