Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 4 September 2018

2018.09.04 - Nyhetsbrev

USA, Storbritannia, Canada, Australia og New Zealand vil ha mulighet til å dekryptere kommunikasjon. Flere sårbarheter i Joomla.

Flere land vil ha mulighet til å dekryptere kommunikasjon


Representanter fra USA, Storbritannia, Canada, Australia og New Zealand, som går under navnet The Five Eyes, har gitt indikasjoner om at de vil ha muligheten til å dekryptere kryptert kommunikasjon som de mener kan hjelpe deres etterforskninger. De vil oppnå dette ved å få store teknologiselskaper til å samarbeide med dem om få dekryptert kryptert kommunikasjon. Om teknologiselskapene nekter, vil landene prøve å legge til rette nye lover for å kreve dette av dem.
Referanser
https://www.cnet.com/news/us-five-eyes-allies[...]

Flere sårbarheter i Joomla


Flere svakheter har blitt oppdaget i Joomla. Den mest kritiske svakheten kan tillate vilkårlig kjøring av kode. Avhengig av privilegiene til applikasjonen, kan en angriper installere programmer, se, endre eller slette data eller lage en ny bruker med alle brukertilganger. Det er per nå ikke rapportert at disse svakhetene har blitt utnyttet. Versjonen som er påvirket er CMS versjon 1.50 til 3.8.11.
Anbefaling
Installer patch.
Referanser
https://www.cisecurity.org/advisory/multiple-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>