Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 10 September 2018

2018.09.10 - Nyhetsbrev

Populær app i Mac App Store slurver med personvern. PST mener det er sannsynlig at Sandbergs mobil har blitt misbrukt. Artikkel om hvordan USA fikk tatt hackeren bak WannaCry. Gjennomslag for nytt lovforslag vedrørende APT og lagring av informasjon hos det hvite hus.

Populær app i Mac App Store slurver med personvern

I en bloggpost hos Objective-See kommer det frem at en av Apples Mac App Store mest populære apper har dårlig personvern. Appen stjeler nettleser-historikk og følger heller ikke Apples retningslinjer. Apple har nå slettet appen, som var nr. 1 i sin kategori.
Referanser
https://objective-see.com/blog/blog_0x37.html
https://9to5mac.com/2018/09/07/adware-doctor/

PST mener det er sannsynlig at Sandbergs mobil har blitt misbrukt

Statsminister Erna Solberg skriver til Kontrollkomiteen på Stortinget at PST mener det er sannsynlig at Per Sandbergs sikkerhetsbrudd har gitt fremmede e-tjenester tilgang til informasjon.
Referanser
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/0Eypz2/[...]

Artikkel om hvordan USA fikk tatt hackeren bak WannaCry

Interessant og detaljrik artikkel om hvordan USA fikk identifisert én av hackerne i Lazarus Group som stod bak WannaCry. Ifølge tiltalen var vedkommende et aktivt medlem i hackergrupperingen, som var sponset av Nord-Koreas regjering.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/how-us-authorit[...]

Gjennomslag for nytt lovforslag vedrørende APT og lagring av informasjon hos det hvite hus

Ny lov gjør at det hvite hus skal begynne å lagre navn og grupperinger assosiert med APT og utenlandsk cyberspionasje mot USA. Regjeringen håper at dette vil bidra til å stoppe cyberangrep mot USA.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/bill-that-would[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>