Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 19 September 2018

2018.09.19 - Nyhetsbrev

Spion-programvare for mobiltelefoner knyttes til overvåkingsoperasjoner i 45 land. Personene som laget botnettet Mirai unngår fengsel etter å ha samarbeidet med myndighetene. Europol har gitt ut sin femte årlige rapport der de vurderer omfanget av organisert kriminalitet på Internet.

Spion-programvare for mobiltelefoner knyttes til overvåkingsoperasjoner i 45 land

Citizenlab har laget en interessant bloggpost der de tar for seg mobil-spion-programvaren Pegasus, utviklet av det israelske sikkerhetsselskapet NGO Group, og hvordan dette skal ha blitt brukt til å overvåke menneskerettighetsforkjempere og andre mål i 45 land.
Referanser
https://citizenlab.ca/2018/09/hide-and-seek-t[...]

Personene som laget botnettet Mirai unngår fengsel etter å ha samarbeidet med myndighetene

Tre bakmenn bak DDoS-botnettet Mirai slipper fengselsstraff etter å ha hjulpet amerikanske myndigheter med å begrense skadeomfanget av en rekke DDoS-angrep i julen 2017. I stedet har de blitt idømt samfunnstjeneste og bøter.
Referanser
https://www.thedailybeast.com/mirai-malware-m[...]

Europol har gitt ut Internet Organised Crime Threat Assessment 2018

Europol har gitt ut sin femte årlige rapport der de vurderer omfanget av organisert kriminalitet på Internet.
Referanser
https://www.europol.europa.eu/internet-organi[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>