Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 28 September 2018

2018.09.28 - Nyhetsbrev

Apple iOS MDM kan utnyttes til å introdusere nye enheter. NSM rapport: IKT-risikobilde 2018. Flere passordforvaltere for Android kan bli lurt til å tro at ondsinnede applikasjoner er legitime.

Apple iOS MDM kan utnyttes til å introdusere nye enheter

Sikkerhetsforskere har funnet en svakhet i Apple sitt enhetsadministreringssystem som kan gjøre det mulig å introdusere nye ikke-autoriserte enheter inn i systemet og derav få tilgang til bedriftssystemer. Problemet kan motvirkes ved å kreve ekstra autentisering, men dette gjør innrullering av enheter mer tungvindt.
Referanser
https://arstechnica.com/information-technolog[...]

NSM rapport: IKT-risikobilde 2018

MSN har nylig sluppet en rapport over IKT-risikobildet 2018: "Et sikkert digitalt Norge". Rapporten har som mål øke bevisstheten rundt IKT-sikkerhet og motivere til økt sikkerhet.
Referanser
https://www.nsm.stat.no/aktuelt/ikt-risikobil[...]

Flere passordforvaltere kan bli lurt til å tro at ondsinnede applikasjoner er legitime

Flere passordforvaltere for Android sliter med å se forskjell mellom ondsinnede og legitime applikasjoner, noe som kan føre til enkle phishing-scenarier. Lastpass og Keeper har allerede lagt inn forbedringer i sine apper for å hindre utnyttelse av svakhetene.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/password-manage[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>