Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 11 September 2018

2018.09.11 - Nyhetsbrev

Trend Micro uttaler seg om apper som ble slettet fra Mac App Store. Mer om hvordan British Airways ble kompromittert. Mange apper i App Store deler posisjonsdata med tredjeparter.

Trend Micro uttaler seg om apper som ble slettet fra Mac App Store

I går meldte vi om at en app fra Trend Micro hadde blitt slettet fra Mac App Store. Trend Micro har nå uttalt seg om denne og andre apper som laster opp nettleserhistorikk fra brukernes maskiner. De sier at denne funksjonaliteten nå er slettet fra flere av deres apper og at alle opplastede data har blitt slettet.
Referanser
https://blog.trendmicro.com/answers-to-your-q[...]

Mer om hvordan British Airways ble kompromittert

Firmaet har skrevet en bloggpost om hvordan Brithis Airways ble kompromittert. Personlig informasjon om 380.000 personer ble stjålet i angrepet, inkludert kredittkortinformasjon. Angrepet ligner mye et tidligere angrep mot Ticketmaster.
Referanser
https://www.riskiq.com/blog/labs/magecart-bri[...]

Mange apper i App Store deler posisjonsdata med tredjeparter

Flere apper i Apples App Store deler mobilens posisjonsdata med tredjeparter, uten at dette kommer tydelig fram. Sudo Security har undersøkt noen av de mest populære appene, og har listet opp 24 apper som har dette problemet. Dataene blir sendt til 12 forskjellige firmaer som lar app-utviklerne tjene penger på å dele dataene med dem.
Referanser
https://arstechnica.com/information-technolog[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>