Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 7 September 2018

2018.09.07 - Nyhetsbrev

FBI har sendt ut arrestordre på mannen bak WannaCry. British Airways utsatt for hackerangrep. VMware gir ut sikkerhetsoppdateringer. Mange sikkerhetshull patchet i Firefox 62. Oppdateringer fra Cisco.

FBI har sendt ut arrestordre på mannen bak WannaCry

Det amerikanske justisdepartementet har siktet én person, Park Jin Hyok, for å ha medvirket til Nord-Koreas ondsinnede nettaktiviteter. Han skal sammen med andre ha utført handlingene for den nordkoreanske staten.

Den siktede beskyldes også for å ha vært delaktige i angrepet på Sony Pictures i 2014. Dette angrepet var en hevnaksjon etter at selskapet laget en komedie som gjorde narr av den nordkoreanske diktatoren.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/usa-navngir-nord[...]
https://www.fbi.gov/wanted/cyber/park-jin-hyok

British Airways utsatt for hackerangrep

Det britiske flyselskapet British Airways opplyser torsdag kveld at de har blitt utsatt for et hackerangrep der kundeinformasjon til omtrent 380.000 kunder skal være på aveie. E24 opplyser om at det både skal være snakk om finansielle data og personlige detaljer som skal være stjålet. Selve angrepet skal ha foregått i perioden 21. august til 5. september. Flyselskapet ber kunder som tror de kan være rammet av angrepet om å kontakte banken eller kredittkortutstederen. Feilen som gjorde innbruddet mulig skal ifølge selskapet nå være rettet.
Referanser
https://e24.no/naeringsliv/hacking/british-ai[...]

VMware gir ut sikkerhetsoppdateringer

VMware har gitt ut sikkerhetsoppdateringer som fikser svakheter knyttet til VMware AirWatch Agent og VMware Content Locker på iOS. Svakhetene kan gjøre det mulig for en angriper å få tilgang til sensitiv informasjon.
Referanser
https://www.vmware.com/security/advisories/VM[...]

Mange sikkerhetshull patchet i Firefox 62

Oppdatering til Firefox fikser en rekke svakheter, hvorav flere er markert som kritiske.
Anbefaling
Installere siste oppdatering.
Referanser
https://www.mozilla.org/en-US/security/adviso[...]

Oppdateringer fra Cisco

Cisco har sluppet en rekke oppdateringer, inkludert en fiks for en nylig avdekket svakhet i Apache Struts.
Anbefaling
Installere oppdateringer
Referanser
https://tools.cisco.com/security/center/publi[...]
https://www.zdnet.com/article/cisco-warns-cus[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>