Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 21 September 2018

2018.09.21 - Nyhetsbrev

0-dagssvakhet i Microsoft Windows. NSR har gitt ut Mørketallsundersøkelsen 2018. Google sier at kontoene til amerikanske senatorer er under angrep.

NSR har gitt ut Mørketallsundersøkelsen 2018

NSR (Næringslivets Sikkerhetsråd) melder at sammenlignet med samme undersøkelse utført i 2016, har andelen virksomheter utsatt for phishing, hacking og DDoS-angrep økt betydelig. 67 prosent av deltakerne mener også at sikkerhetshendelsene skyldtes tilfeldigheter eller uflaks. NSR har estimert at kostnaden for sikkerhetshendelser i 2017 utgjorde til sammen rundt 1.3 milliarder blant norske virksomheter.
Referanser
https://www.nsr-org.no/aktuelle-saker/moerket[...]
https://www.dn.no/teknologi/naringslivets-sik[...]

Google sier at kontoene til amerikanske senatorer er under angrep

Google opplyser at utenlandske hacker prøver å bryte seg inn i Google-kontoene til flere senatorer og ansatte i senatet. Både demokrater og republikanere har vært mål.
Referanser
https://edition.cnn.com/2018/09/20/politics/f[...]

0-dagssvakhet i Microsoft Windows

Zero Day Initiative melder om at de har funnet en 0-dagssvakhet i Microsoft Windows. Svakheten ligger i hvordan Jet-databasemotoren håndterer indekser. En angriper kan utnytte denne svakheten ved å lage en spesiallaget database-fil som kan gi angriper muligheter til å eksekvere vilkårlig kode på maskinen. Den skal kunne utnyttes ved å lure brukeren til å besøke en spesielt utformet nettside.
Anbefaling
Vent på patch.
Referanser
https://www.zerodayinitiative.com/advisories/[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>